STICLĂ TERMOIZOLANTĂ

Ferestrele au fost gândite pentru a-ți oferi posibilitatea comunicării cu exteriorul, păstrând în același timp intimitatea. De aceea, poți alege între diferite tipuri de sticlă, în funcție de prioritățile tale.

Vitrajul (sandwich-ul de geam) termopan reprezintă cel mai important element al ferestrei pentru că sticla ocupă suprafața cea mai mare care vine în contact cu exteriorul. Așadar, o lucrare cu geam float ( geam transparent simplu ) are un coeficient de transfer termic k=5,4 W/m²k, iar o lucrare la care se folosește geam termopan cu doua foi de geam float, are coeficientul de transfer termic k=2,8 W/m²k. Acest coeficient se poate îmbunătăți prin folosirea sticlei de tip LOW-E (low-emisivity).

Sticla tip LowE se folosește în vitrajul termoizolant și se obține prin acoperirea foii de geam cu o peliculă. Acest tip de sticlă prezintă emisivitate redusă, adică un transfer de căldură prin suprafața vitrată foarte redus. Pentru creșterea izolării termice, între foile de geam se poate introduce un gaz inert, cel mai des fiind folosit Argonul. Mobilitatea redusă a moleculelor ce compun acest gaz asigură și reducerea zgomotului transmis prin geam.
– geam float + LOW-E + Argon oferă un coeficient de transfer termic K=1,1 W/m²K.
– geam float + LOW-E oferă un coeficient de transfer termic K=1,4 W/m²K.

Configurația vitrajului termoizolant este de 4-16-4 în varianta standard, dar la cerere se poate executa vitraje termoizolante de dimensiuni de 26mm, 28mm, 30mm, 32mm, 34 mm. Aceste ultime dimensiuni sunt și pentru varianta de vitraj termoizolant tripan ( 3 foi de sticlă ).

Tipuri de geam folosite la productia de vitraje termoizolante pentru sistemele de PVC în funcție de cerere:
– geam float clear;
– geam low-e;
– geam low-e solar;
– geam reflexiv într-o paletă variată de culori (oglindat);
– geam colorat în masă (bronz);
– geam duplex;
– geam antiefracție;
– geam ornament satinat;
– geam ornament laminat sau sablat mecanic.